Gyalogos túra Dabas-Pusztavacs-Hernád

2013.10.20 08:00

IV. Felső-Homokhátság Gyalogos Teljesítménytúra

Ez a túra sok szempontból emlékezetes marad. Például, hogy barátnős - végigdumcsizós-  túra volt, és lakóhelyem közvetlen közelében -  bár mégis ismeretlen útvonalon haladtunk.

 Többen futva tették meg a távot, de nekem jobban megfelel ez a kényelmes tempó...

A konkrét táv 28,7km volt, de a könnyű, szintemelkedés nélküli terepviszonyok miatt könnyűnek mondható. Kis nehézséget csak a nem megfelelő cipőválasztás okozott, s egyben maradandó élményt is 2 méretes vízhólyag képében.

Hernád közelében található Vizitündér tó létezésérl én nem tudtam, de nagyon szép képet festett a felkelő nap fényében. Sajna ide fényképezőt nem vittem, csupán néhány telefonnal készített kép marad a repertoárba :( 

A vadászházban a 2.EP-on kielégítő ellátást adtak, zsíroskenyér, szörp, frissítők. Ez a pont  a túratáv felét jelentette. Többen pihiztek itt odaértünkkor, s a helyi Tv is épp forgatott... :(

Mi csak rövidke pihenőt tartottunk itt.

 egy  LES.... ;-)

 

Továbbindulva Pusztavacs irányába vezetett a leírás az ország közepére ( itt készült rólunk "lesifoto" :)  )

Sokan csak eddig tették meg az utat, s itt bevárták a "menetrendszerinti" autóbuszt, de mi nem választottuk a könnyebbik utat, hanem pár perces szusszanás után tovább is indultunk.

Az út a falun áthaladva kivezetett az erdőbe, majd besétáltunk a jólismert Hernád falucskába, ahol a Tájházban beértünk a Célba is!

Itt is szuper frissítők és süti is volt :)

Jó kis vasárnapi séta volt ez!

Remek itiner, ellátás, szervezés! :)

—————

Vissza