Merzse-Mocsár túra 20km

2014.04.26 09:20

2014.04.26. Merzse-Mocsár Budapest

A túra a Rákoskerti Lemaradás Turisztikai Sport- és Szabadidő Egyesület szervezésében jött létre.

Reggel szakadó esőben, megkésve érkeztünk a rajthoz, de szerencsére engedélyt kaptunk még a 20km-es távon való indulásra.

Fokozott tempóban vágtunk neki a közel fél órás lemaradás behozásához, s szerencsére addigra a felhők is elkúsztak a fejünk felől, átengedve a helyet a nap sugarainak, s csak néha fújta össze őket újra a szél :-)

A Merzse - Mocsár fv-i védettségű természetvédelmi övezet, 27 hektárnyi területen. Bepillantást kaphattunk virág-különlegességek ismereteibe is a területen található Tanösvény jóvoltából, valamint szokatlan látószögből kukucskálhattunk be a Ferihegyi repülőtér területére :)

                                                   

                       

                       

A felhők között hatalmas hanggal tűntek el a nagy repülőgépek egyik pillanatról a másikra:

                          

                       

 

A terület védettségének köszönhetően, szinte érintetlennek tűnt a természet, a vizes időszaknak köszönhetően, gyöngyörű, erős zöld árnyalatok rengetegével kápráztatva el a túrázókat.

           

           

             

                                 

A túravonal korrektul kijelölve, a szervezők lelkesen segítettek, az ellátásra sem volt gond - ha valakinek ez is fontos - az utolsó ellenőrzőponton a pucolt narancs életmentő volt a frissességével! :-)

Sikerült elég jól behozni a lemaradást, s nem utolsóként beérve a Célba! Mindenesetre jó érzés volt megpillantani ezt a táblát:

                                                   

 Kitűző :o)

Az idén lesz itt Éjszakai Túra is! Remélem, sikerül résztvenni azon is, akkor már legalább a táj ismerős lesz - már amennyire majd éjszaka ez előnyt jelenthet! :)

Kifáradva, "kissé" leamortizálva, de annál boldogab selfie:

  ;-)

 

FI

 

 

 

—————

Vissza